Skolebestyrelsesmøde onsdag den 11/9 2024 - referat:
Tilstede: Morten Søding Sørensen, Christine Tram Widmer, Siri Vad Avlund, Anette Stampe Schjødte, Louisa Goul Tøttrup, Lene Harving Lindrup Hindkjær, Charlotte Knop Jensen, Louise Haarup Bendixen.
Afbud: Marianne Toft Pedersen, Nina Sørensen Kloster, Jesper Hother. Elevrådet endnu ikke konstitueret.
Fraværende:
10. B: Godkendelse af referat fra sidst (2 min)
11. Orientering fra; (20 min)
- Bestyrelsesformanden:
Skolechefen har responderet på henvendelsen fra fire skolers bestyrelser vedr. evaluering af ressourcetildelingen på skoleområdet. Børn og Skole udvalget samt forvaltningen inviterer til møde for alle skolebestyrelser inden udgangen af 2024.
Efter overvejelse om navneskift fra formand til forperson og ligeså for næstformanden fastholdes begreberne ”formand” og ”næstformand”. - Eleverne:
Elevrådet konstitueres den kommende fredag, og derefter forventes formand og næstformand at indtræde i skolebestyrelsen.
I det kommunale Samarbejdsforum repræsenteret bredt blandt skoler i kommunen, fortsætter Ellen Reunert og Emil Rylev i kommende skoleår. Der blev kun afholdt 2 møder i sidste skoleår og forventer således at fortsætte det igangsatte arbejde i dette skoleår. - Medarbejderrepræsentanter:
Der er fortsat god stemning og personalet er kommet godt i gang med skoleåret.
Der orienteres om udfordringer med rengøringen, som medtages i den månedlige gennemgang med repræsentation fra Ejendomscenter, skole og rengøringsselskab. - Skoleledelsen:
Der orienteres om kommende Brandsyn. Det er fortsat en udfordring, at skolens elever ikke må samles på matriklen pga. skærpede brandkrav, og at der pt ikke findes en fungerende alarmering af hele skolen i tilfælde af brand. Ejendomscenter er involveret i at finde løsninger.
D&B: Input til bestyrelsens høringssvar til kommunalbudget 2025-2028 (45 min)
- Link til budgetforslag mm. https://favrskov.dk/budget
Man kan før mødet med fordel dykke ned i budgetforslagets politiske aftaler (kapitel 3), driftsbudgettets forslag til reduktioner og udvidelser på Børne- og skoleområdet (kapitel 4) samt anlæg på Børne- og skoleområdet (kapitel 5). En uddybning findes i reduktions-, udvidelses- og anlægsblokkene. - Bestyrelsen finder det positiv at børn og skoleområdets almene tilbud tilgodeses positivt, og uden de varslede rammebesparelser for overgangsårene i sidste års budget. Den manglende effektuering af prisreguleringen imødekommer stabilisering af skolebudget 2024, og understøtter den forebyggende indsats.
Positivet med pulje til renovering samt pulje til læringsmiljøer.
Faglokaler understøtter ligeså og kommer forhåbentlig Skovvangskolens naturfagslokale tilgode. Bestyrelsen ønsker, at naturfag tænkes bredt og i sammenhæng med andre velfærdsteknologier. - Samarbejdet med skole og ungdomsskole er en positiv tanke, men paradoksalt at man samtidig skærer i ungdomsskoletilbuddet.
- Vedr. tandplejen er det positivt med placering på Skovvangskolen. Der er bekymring for inddragelse af skolens lokaler, og forslaget efterlader flere ubekendte vedr. udmøntningen om bla. parkering og inddragelse af kvadratmeter ude og inde.
- Anlæg til skærpede brandsyn kan understøtte manglende alarmering og samling af skolens elever.
12. D&B: Gennemgang af bestyrelsens principper og årshjul (30 min)
- Bilag
Vi udpeger politikker som skal revideres eller udarbejdes i løbet af dette skoleår.
I forhold til årshjul udpeger vi emner, som ønskes belyst i løbet af skoleåret. Ex besøg/rundvisninger på skolen. - Årshjulet er godkendt
- Bestyrelsen ønsker en orientering om ordblindeindsatsen på Skovvangskolen. Bestyrelsen var tilbage i 2023 optaget af at udarbejde lokal procedure på området. Der ønskes en opfølgning og status på indsatsen.
Louise undersøger om en af skolens læsevejledere kan deltage på bestyrelsesmødet i oktober. - Oplægget af Stine fra Lunden og kommende oplæg om ordblindeindsatsen er en god måde for bestyrelsen at føre tilsyn og samtidig få indblik i skolens arbejde.
- Bestyrelsen vil gerne have besøg af den nye leder for specialklasserne enten den 21. januar eller 19. februar for et indblik i undervisning i og omkring specialklasser.
Bestyrelsen vil også gerne have besøg af Rikke Høgholm den 30. april vedr. SFO samarbejdet mellem Skoven, Vangen og Ahorn. Der kan inviteres fagpersonaler med til begge besøg efter vurdering fra ledelsen. - Bestyrelsen ønsker at udarbejde en ”Skærmpolitik” for Skovvangskolen. Der nedsættes et udvalg bestående af Siri og Louisa, Morten og Jesper.
Vi overvejer, om vi også skal lave et princip for sundhed.
13. O: Vidensdeling fra de hidtil afholdte forældremøder (10 min)
- Christine har været på 4. og 2. årgang. Det fungerede bedst i klassen, hvor det blev en samtale med forældrene. Ved fælles oplæg for årgangen forblev det en orientering. Det var godt at få en fornemmelse af, hvad der rører sig, hvad er forældrene er optaget af. Forældre-forældre dialogen kan noget andet end lærer-forældre dialogen. Slidesne brugte hun delvist eller eftersendte til forældrene.
Lene har været med i 03dfi, hvor hun lagde op til bestyrelsesvalg om 2 år.
Punktet tages med næste gang, hvor vi kan afrunde og samle op på de sidste møder i 0. og 1. og 7. klasse.
14. D&B: Deltagelse i dialogmøde den 1/10 med kommunale politikere (10 min)
- LO videresender info herom, når det kommer. Forældrerepræsentanter sætter kryds i kalenderen og giver en tilbagemelding til Louise på mail om deltagelse.
15. Evt. (3 min)
- Flytning af kommunikation til Aula drøftes næste gang.